söndag 25 november 2012

Pysslar på... julkort i inte så långar rader...

Jag pysslar på allt vad tygen håller, hinner inte blogga riktigt. Jag har lovat sälja julkort på en liten "julmarknad" som en kompis har hos sig. Tog mig kanske lite vatten över huvudet när jag sa ja. Har gjort några stycken men blir så himla osäker på mig själv och är rädd att ingen kommer vilja köpa. Hopplöst va? Men men, så här ser de ut (fotade med mobilen) - vad tror du? Är de säljbara och vad kan man tänka sig betala?

Ett kort i vanligt format. Basen är guldpapper och renen är handmålad i akvarell.

Ett större kort - 15x15 cm. Det vita hjärtat är kraftig papp som jag målat flera lager med krakeleringsfärg. Sedan lackat och dekorerat med guldstänk.

söndag 18 november 2012

November

Svensk scrapbooking har en novemberutmaning i kategorin Mixed media. Man ska göra något som handlar om hur man håller värmen i november. Jag såg genast framför mig stora härliga blockljus mot en mörk bakgrund. Dessutom är Morriseys låt "November spawned a monster" ett konstant soundtrack för mig varje november så jag ville ha med den på något sätt. Men det är ingen munter sång så jag fick leta lite för att få fram någon del som passade ihop med de varma, mysiga ljusen. Vilket fick mig att googla fram en massa intressant fakta om låten. Bland annat vad som var Morrisseys inspiration. Så den textsnutt som är med på tavlan är från det verket Les Chants de Maldoror av Comte de Lautréamont. Jag hittade ingen engelska version på nätet men använde google translate på den franska och även om det blir lite konstigt så kan jag ana att den är rätt vacker... himla roligt sätt att lära sig nya saker, även om det kanske faller i kategorin "slö-surfa bort en kväll eller två".

Jag måste säga att jag är inte helt nöjd med tavlan. Den såg annorlunda ut i mitt huvud. Men jag får vara snäll mot mig själv och erkänna att jag är rätt ny på detta med mixed media. Det är ibland svårt att veta hur olika färger och sprayer och så reagerar med varandra. Övning ger färdighet och jag hade roligt när jag gjorde den. Det är gott nog :-) Så länge kreativiteten segrar så är det en vinst.

Kanske målar jag över texten och gör om den... och något mer bör "hända" med ljusen, de är lite platta nu.

lördag 10 november 2012

Sånger, teckensnitt, vellumtrend...och världens sötaste femåring

Min senaste layout med bild från en spontan utomhusfotografering precis när hösten var som vackrast. När marken sprakade av färg och det fortfarande fanns chans till sol. Jag hade bara tur att barnen var medgörliga att fotograferas trots att de var dagiströtta. Men kanske kände de också att allt var så fint och härligt... jag fick ett gäng spralliga bilder då de lekta och skuttade bland löven och på lekplatsen. Den här bilden jag visar nu kände jag genast att jag hade en titel till - en sång som ofta snurrar i mitt huvud... Dessutom gav det en möjlighet att leka med olika teckensnitt. Jag kan lätt nörda in mig på teckensnitt och hitta fina kombinationer på datorn. Med bokstavsstickers är det extra utmanande då jag inte kan ha hur stort lager som helst.. jag måste få det att funka med de jag har helt enkelt.

Bakgrunden är massor av olika washitejper som jag sedan sprayat med vit akrylfärg för att dämpa ner färgerna och "binda ihop" dem med varandra. Jag är verkligen supernöjd med hur det blev, men färgen har tagit evigheter på sig att torka. Den är fortfarande lite smetig när jag tar på den och nästa gång ska jag tänka på att kanske måla med ett lager gesso först (används som grund/häftgrund i målning).

Senaste trenden i scrap-svängen som snackas om är vellum-papper (transparant papper). Det har funnits alltid men fått ett uppsving. Här gjorde jag min egen fjäder, det var väldigt lätt då jag hade Tesas fina instruktionsvideo att följa. Inspiration till att använda vellum kom från Jenni Bowlins fjädrar.

Så, nu kommer bild + detaljbild. Vad tycker du?

Sången är "Snurra min jord, låt mig följa med dig..."

Här syns fjädern...och att jag glömt lägga till å- och ö-prickar på de amerikanska bokstavstickerserna *ooops*

fredag 2 november 2012

Digitalt skapande

Bloggen "Ett kreativt kaos" har fått ny design och jag fick glädjen att göra blogghuvudet igen. Stilrent, enkel och färg samt inspirerat av Crate papers On trend kollektion (som vi bara ääääälskar just nu. Jepp, många ä:n i älskar - så mycket alltså) var beställningen. Jag är jättenöjd, det är så kul att få skapa loss i photoshop ibland och kollagstilen är riktigt skön att jobba med. Vad tycks?


Besök Marits blogg ettkreativtkaos.blogspot.se för att se hennes fina alster!