söndag 28 april 2013

Kort till min stora pojk

Min förstfödda fyller sex år idag! Det är helt otroligt, vad tiden gått fort och vad stor han är. Snart orkar jag inte lyfta honom och han skjuter i höjden som bara den. Helgen har gått i firandets tecken, och jag gjorde honom ett eget kort (såklart). Som inspiration har jag använt Scrap-Perras veckoskiss v 17. En festlig liten skiss som hade funkat för en layout också men jag behövde ett kort så det fick det bli :)

 
 
Killen min blev glad, fast han var rätt ointresserad av kortet utan det var paketet och chokladflingorna (som jag lovat honom till frukost på hans födelsedag) som vann uppmärksamheten. Ja ja....


fredag 19 april 2013

Tårtan

Hurra - äntligen har jag kommit igång med mixed-media-skapandet igen! Det var ett tag sen jag gjorde en tavla men nu lossnade det och jag är så himla nöjd. Det var återigen Scrap-perras veckoutmaning som satt igång kreativiteten - tack så mycket :) (länken går till veckoutmaning v 16 där även mitt alster för utmaningen v 15 finns presenterad).

Temat är firande och inspirationsbilden en tårta så jag jag byggde upp en gräddig trevånings-skapelse i modeling paste. De olika lagren har för mig viktiga, livsviktiga, ord/ämnen och bottenlagret handlar om att njuta av det goda i livet. Mitt i ångrade jag mig lite, skulle kanske stått enjoy the sweet life, men men... det är bra som det är. Ser att bilden är lite mörk, ska försöka fixa den imorgon och fota i bättre ljus*Uppdaterat med bättre foton!






 
Hoppas ni gillar den! Trevlig helg //Niina

måndag 15 april 2013

Mycket roligt på en gång!

En liten livet-är-härligt lista (ur pysselsynpunkt):
  • Jag vann delad förstaplats på Svensk scrapbooking med min One layer layout. Den andra vinnaren är superduktiga Ulrica - grattis!
  • Scrap-Perras blogpost om veckans skiss är mitt bidrag presenterat.
  • YouDo-bloggen  är mina små tags med som jag gjorde som inspiration till påskutmaningen som handlade om färg. Kom kika på vad jag gjorde av kombinationen lila-mörkgrönt-vitt!
  • Jag fick min beställning m grejjer från USA. Mums!

Bokstavstickerserna är jag så kär, så kär i som man bara kan bli i ett pysselobjekt!
 
 
Kul i kvadrat! :D

lördag 13 april 2013

Mönstermaxat, mintigt och maken

Här är jag osäker. Funkar mönstren ihop eller inte? Bakgrundspappret har något slags medaljongmönster och hjärtat uppepå trianglar. Jag tror det funkar, mycket beroende på att färgerna harmonierar trots att mönstren är i kontrast.

Nåväl, jag hade väldigt roligt när jag gjorde den. Speciellt den lilla detaljen med giraffen i hörnet. Min make är lång nämligen och jag upptäckte att dessa två foton var väldigt lika i färgskala och stil så det var lite kul att ta med bägge :)
Bakom fotot har jag flera lager av små restbitar och förpackningar för att skapa dimension.

Min fina make...och en giraff :) Jag har frågat, och han blev inte sårad utan tycker mest jag är lustig.
Vad giraffen tycker vet jag dock inte...

Till layouten har jag använt Scrap-perras skiss för vecka 15. En lagom utförlig skiss som gav utrymme för egna tolkningar. Jag har också gått loss än mer med symaskinen. Numera står den precis bredvid mig så jag enkelt bara kan lyfta upp den på pysselbordet och sy där jag vill. Det jobbigaste är att byta tråd, så rullen med mintfärgad övertråd har fått sitta i ett tag (vilket är helt okej för jag är väldigt förtjust i mint just nu - vårens modefärg...).

Tack för titten!

torsdag 4 april 2013

One layer layout

Termen "One layer layout" är öppen för flera tolkningar på Svensk scrapbookings forum. Jag har gjort ett bidrag till påsk-parads-tävlingen och hållit mig till den konservativa tolkningen - ett bakgrundspapper, foton och inga fler papper eller dekorationer. Istället bygger man "lager" och struktur med färg, masker och stämplar.
Här har jag använt silver spray från Heidi Svapp, akrylfärger och massor av...julstämplar! Jepp, julstämplar. Men jag har klippt isär någon och maskat någon och på så sätt gjort "nya" stämplar. Det är det fina med clear stamps, alltså klara akrylplaststämplar, att de går att klippa i utan att de tappar formen och sen är det lätt att sätta ihop dem igen på klossen man använder som handtag.

Detta är mitt första one-layer alster och det var väldigt roligt att kladda loss. Faktiskt gjorde jag bakgrunden först, och efteråt hittade jag ett foto som passade perfekt med färgerna och temat. Vilken tur, va? :))

Texten upptill har egentligen orden "and wonder" sist i meningen på stämpel och texten nertill är två stämplar varav den på den första står det "this is december". Klipp klipp, bort med december och så är det vår! Tänk om det var så enkelt med allt ;)
 
 
Önska mig lycka till i tävlingen och tack för titten!