onsdag 18 september 2013

Alster från Fruarna Liljas scrapträff

Helgens scrapträff var helt fantastisk! Jag hade turen att hamna vid ett bord med riktigt sköna typer. Det är så häftigt, att man kan ha så kul och bli så familjär med främlingar på nolltid. Vi skrattade och stojjade, och sjöng!, oss igenom helgen. Och scrappade såklart, även om den sociala biten ibland tog överhand. Men - hade målet bara varit att producera så hade det ju varit lika bra att sitta hemma själv. Det är ju det sociala och att få prata om sin hobby med likasinnade som är grejjen med träff!

Träffen hade också en mängd utmaningar som jag såklart inte kunda låta bli att delta i, tävlingsmänniska som jag är :-) Fredagen inleddes med en utmaning som skulle innehålla: minst 4 mönstrade papper, minst 3 hjärtan, minst 1 stämpel, rosor och spets. Sagt och gjort, här är mitt bidrag (som jag vann tredje pris med i omröstningen! kul, men det blev också den enda vinsten på helgen).




Pappren är alla från märket Crate paper, en äldre serie som heter Random som jag sparat på i två år för jag tycker så om den. Ett av mina mål med träffen det var att öppna och använda det. Jag är så himla nöjd med resultatet, tycker det blev så passande och fint med detta foto. Jag gjorde den också på för mig rekordtid. Kom in i ett bra flow på en gång :D

Lördagens första LO-utmaning var en skiss som skulle följas på något sätt. Det skulle även finnas med minst tre stansade motiv (alltså med en stans, stansmaskin eller digital skärmaskin). Som tur var hade jag kvällen innan skurit ut flera motiv med min skärmaskin så jag hade redan en tanke. Sen skulle den följa skissen också... det svåraste var den ovala formen. Det är stört omöjligt att rita en jämn oval. Men jag fick låna en mall att klippa efter av en snäll tjej.


Jag hade faktiskt en liten utskuren segelbåt också, men den försvann mystiskt. Det undrade vi mycket över så vi döpte vårt hörn av rummet till Bermuda triangeln :)
Jag är nöjd med layouten men såhär i efterhand ser jag att jag borde haft mer fler lager av saker för att få mer stuns i den.

Sista LO-utmaningen på lördag var en bingorad. Bingorader består av olika saker som ska finnas på på alstret. I mitt fall valde jag en lodrät rad som var: vintagebild, chipboard, minst tre olika ord och minst fem "bling" (dvs strass, pärlor, guld eller liknande saker).


 

Även här hade jag tur att jag i sista minuten slängde ner svärföräldrarnas bröllopsfoto som jag en gång tagit kopia på. Det blev min vintagebild (den är ju ändå från 1968). Och återigen var det en pappersserie från Crate som heter On trend som jag "sparat" på länge för det är så fint som jag utmanade mig själv att använda. Jag är jättenöjd. Fotot på alstret är dock inte så bra, får se till att fixa det en annan dag.

Så, ett låååångt inlägg från mig idag. Och då har jag ändå inte tagit med de kort jag gjorde (tre st) + ett "artist trading card". Det får bli nästa post. Summa sumarum  - scrapträffar är vansinnigt roligt att åka på så det måste jag göra oftare. Och vad härligt det är att hitta likasinnade helt oförhappandes och av en slump <3

torsdag 12 september 2013

Trio i sommarkort

När jag hade lite pysselsvacka i sommar så "tvingade" jag mig ändå att skapa. Det blev några anspråkslösa, men söta och somriga kort. De är gjorda av ett kit som jag vann i påskas i en tävling. Egentligen inte min stil, men kitet var väldigt väl ihop-komponerat med papper och dekorationer så jag tyckte ändå jag lyckades göra det "mitt".



Jag har dekorerat alla kort lite inuti också. Det brukar jag inte göra, men det är en sån grej som man ska testa för att få igång kreativiteten - alltså gör något du inte brukar. Det funkade bra och jag ska tänka på det när helst jag får en svacka, att ibland är det bara att köra igång och låta händerna jobba så blir det skapat ändå :)

Imorgon är det dags för Fruarna Liljas scrapträff i Lilla Edet. Jag har packat absurdt mycket, så jag har alla förutsättningar att få till något.

Ha en fin helg, och gärna kreativ!

lördag 7 september 2013

Nu jäklars ska det bli pyssla av!

Jag. Är. Tillbaka... som Sean Banan säger. Äntligen har jag kommit ur pyssel-, eller snarare bloggsvackan. Kanske är jag som trollen och funkar bättre i huvudet när det inte är för varmt? Eller så är det väl som för de flesta andra att sommaren har så mycket annat att bjuda på än häng vid datorn :-)

Jag går ut hårt med ett riktigt höstigt alster. Det är till Hobbyworlds tävling som jag gjort denna. En variation på en LO jag gjort tidigare och som jag tycker så himla mycket om, så det var kul att använda lite samma tekniker och färger.


Chalkboard, "svarta tavlan", är en jättetrend just nu. Här har jag använt ett svart papper och "kritat" ner den med vit dyna för att få till effekten. Texten är skriven med världens bästa vita penna, Uniball signo White.


Några detaljbilder.
Jag är väldigt förtjust i träfigurerna
som jag målat med Distress stains.

I kameran ligger en del alster jag faktist gjort under sommaren också, så se upp för nu är bloggen igång igen :-D Nästa vecka åker jag på tre dagars scrap/pysselträff i Lilla Edet. Om jag inte kommer hem med en stor hög alster därifrån så får ni slå mig på fingrarna och ta mitt pyssel ifrån mig!